.

Friday, February 05, 2010

Sungai Perak 2Salam,
lama gak aku tak entry pasal aktiviti memancing. emm... kan pe aku lama tak turun mancing, sibok ngan urusan keje sampai takde masa untuk memikul batang kail nih..hu.huu.... 1 hb yang lalu Yat & the gang (puncak niaga) turun ke sungai Perak.. dalam usaha mendapatkan kelah nyer.. perghh.. tinggi tul harapan kowang.. InsyaAllah usaha tangga kejayaan. Kat bawah ni, kiriman gambo diri team slimver, Yat, dalam usahanya untuk menburu Kelah sungai Perak.


Yat & da gang.. Abah pon ade..


Senjata tempur.. M 16, Ak 49.. erkk.. siap ko si kelah..


Iniler kelah idaman kaki2 kail di daerah kampung aku ni . Kelah sungai Perak 3.5 kg oleh Len baru2 ni. uhhh.. Nanti aku akan cuba dapakan cite dari Bro Len, mengenai kelah yang beliau jinakkan ni..lets goonn..Lubok cantik, air cantik tapi kelah takde..


Percantuman sungai Perak & sungai Perlus. Lubuk terbaik sang kelah.
Mancing kat sini memang selesa. Bawa anak bini bekelah pon sesuai. kawasan lapang & bersih, cuma kalu bawa anak kecik kena di peratikan, alamaklumlah sungai ..!! macam2 leh berlaku.


Lampam..


Lampam lagi..


Selamjeler kita cari kelah kat ner.. hak.hakk..


Walaupun tak berjaya lagi untuk menaikkan kelah, tapi enjoy.
Lampam mendominasi tangkapan kali ni. Syukurr rezeki..

1 comment:

eMMe said...

beshnye ikan besar2 fresh lagik, ehem ehem!! bile la nak pegang btg pancing, hiks!

.
.
SEGALA MAKLUMAT TERUTAMANYA YANG BERKAITAN DENGAN GAMBAR/FOTO/ ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA. MANA-MANA BAHAGIAN DALAM BLOG INI TIDAK BOLEH DIAMBIL, DIULANG SIAR, DICETAK, DIGUNAKAN, DISIMPAN DALAM BENTUK ELEKTRONIK, FOTOKOPI, DIGITAL, MEKANIKAL, RAKAMAN, BERCETAK, ATAUPUN LAIN-LAIN KECUALI MENDAPAT KEBENARAN DARIPADA PENULIS. HARAP MAKLUM !!.

HAK CIPTA TERPELIHARA 2016
.