.

Monday, December 10, 2012

Friday, November 16, 2012

6309-7040

 .

Seiko 6309-7040 Turtle for sale, head only, lagenda diver ni.. abeyy... uhhh molekk..



Penggantian parts Aftermarket telah dilakukan pada dail, hands & insert bazel supaya tahap kemaskulinan diver ni tetap terjamin. wallaweiii...






Jenama :  Seiko
Model :  6309-7040 Turtle
Buatan :  Jepun
Jewels :  17
Kemasan :  Solid Stainless Steel
Pergerakan :  Automatik
Tanda Jenama :  Dial & Backcase
Cermin :  Hardlex Crystal
Ukuran Muka :  42 mm
Kondisi :  Dalam keadaan baik & All parts berfungsi dengan elok.
Overall :  Cuunn.. naakk... SoLd



Sold to : En Shaziman bin Shamil dari N 9


Wednesday, September 26, 2012

Seiko 5 vintage


.


 Seiko 5 sports 7019-6040. 70m Proof  21 jewels



vintage 70an seiko memang tak dimamah usia, semakin tua semakin berbisa.  haaa.. cuci mata jer dulu. SoLd



Sold to  : En Erwan dari kL
 .

Tuesday, August 07, 2012

Seiko vintage

.



  Seiko 6139-7100 & seiko 6139-7002



 
 Topi keledar putih yang segak menawan
Koleksi wajib ada para peminat jam seiko vintage



 Rega patut2, Rm SoLd.



6139-7002 Rm soLd. mantapp bebb...


.

Saturday, July 14, 2012

Orient White Dolphine

.
Kemunculannya tak disedari, apabila ditemui, ia telah pun pupus di tanah Malaya. Bencana apakah yang memupuskan ia? atau ia memberi laluan kepada  adiknya iaitu  Mako... untuk bermegah? Haa.. apa2 pon Orient Dolphine pernah muncul di Malaya..


 

 
   Orient White Dolphine, automatic water resist 200m




 Crown, screw down, perhhh.. tersentill.. Dail putih dengan bazel ring biru laut... menambahkan lagi Perhhhhhh..... 



 Lambang 2 ekor dolphine s/n 611717. kelibat terakhir di Malaya.. SoLd



Sold to : En Farhan dari Gombak

.

Wednesday, June 20, 2012

Seiko NostaLgia

.

 Seiko...!! Apa benda jam ni, apa kelas Jepon punya barang..!!  tak kira ber, apa owang nak kata.. aku tetap dengan jenama Seiko.. Elahhh.. ko pakai jam made in Suis konon.. piii.rahhh.. jam pon pakai gred..gred 1 gred 2, ko nak bangger.. eelehhh.. ne.. ha orieee... aku tak pakai ler yg guna gred ne.. alejik kulit aku huuu... kalo ko pakai Ohmegah ker, Roollek ker yg oriee pon, first owang akan tetap kata beli kat P/S, lumrah... Kalo ko pakai keta besor, gaji besor mungkin lain tanggapan owang... nee. pakai keta lebih kurang aku Peroton, pastu sekenhen ada gantung 2 bulan laktu.... piirahhh.. ko nak bangga dengan jam Suis ko tu yg tah kat mana ko sapu, orie konon...!! Haaa.. amik ko... eksen konon.. tu ler antara dialog aku ngan kawan idung tinggi aku beberapa hari dulu.. Aku tak boleh owang nak kondem2 kan jenama Seiko yg aku suka.. 

Jepon ni kalu budak2 dia nak buat untuk challange ngan owang putih any time, cuma nak tak nak jer, Cer tengok , Jepon nak challange, contoh kete Mercedes benz CL, tengok dia owang buat Lexus GS. perhh... ko ader..!!tu kereta, kalu elektronik uhh.. takyah citer memang rangking no 1 dunia. Dan banyak lagi contoh2 lain kalu di perhatikan. Negara dia owang ni, cukup teknologi, kepakaran untuk tandingi, malah jauh lebih hebat dari negara Barat.

Bagi aku produk dari Jepon terutama Jam tangan Seiko, mempunyai sejarah yg panjang dalam kelompok watch maker, dan telah pon menewaskan jenama2 lain dalam arena horologi dunia satu masa dulu.. Ko..jer tak tau...Seiko ni.. Terbaikkk.. Setakat pakai jam gred-gred, pi main jauh2..!! Senyap.. member aku tu..yg aku tau jam dia jam Pannerai gred. Bagi aku senang saja, kalu jam kira pakai gred-gred, production reject lah, itulah inilah, macam2 alasan lagilah. Tu kira tiruan ler. huuu... Lantak ko lah.. janji ko bahagia ngan jam Suis gred ko tu.. heee...hee




Ni contoh terbaik Seiko. White Dolphine 1000m. Perghhh..


Aku bukan tak suka jenama Swiss, tapi tak suka si pemakai jenama Swiss tu, kebanyakkan nyer sombong... bagus2 konon. Jangan le sampai nak kondem orang lain, dek kerana jenama Barat yg kowang guna tu. Yg penting kepuasan si pemakai. Jenama bukan ukuran. Bak kata pepatah.. Hanya Jauhari Mengenal Manikam.


Haaa..jom layan antara jam2 Seiko Nostalgia terbaiikk nee..



Seiko 6139- 8010, modifikasi dail 8020. Mantap beb.. Rm SoLd..


Seiko 6139-7070. Segak menawan Rm SoLd.
 


Seiko 6138-0040 uhhh... Bull head.. SoLd


Seiko 6139-6002. Pepsi..  Ouww...


 Haaa.. yg ne, Seiko 7017-6010 Speedtimer 70m water prof, Rm ?? . nanti aku preview, boh gambor banyak2..Terbaikkk..

.


Thursday, May 10, 2012

Diver 200m

.






Skx 011 J, Made in Japan. New in box. RM ..SoLd



 sold to : en Rajak bin Usin dari kL


.


seiko Diamatic


.






Seiko Diamatic 7005-5010





 Rm SoLd . full oreee..

.


Wednesday, May 09, 2012

Doa


 .

 



tersentuh hati & menitis airmata aku melihat Ali menyampaikan 2 lagu ini. aku rasa dia memang ikhlas dalam penghijrahan ini, teruskan perjuangan didalam saff ini. tak jemu aku ulang2 klip ini. terbaikk... SubhanAllah...










Alfatihah untuk penyanyi asal Doa. arwah Zubir Ali.



.

Friday, April 20, 2012

Comfortably Numb

.

Peberet aku nih.. tak kira aku nak layan gak...




Pink FloyD







 Haa.. yang ni Tribute to Pink FloyD by Australian Pink FloyD. Perghh.. Layan gak..  puas hati aku.. haaa..

.

Tuesday, March 20, 2012

BellMatiC


.






Seiko Bellmatic 4006-6031. movement automatic 4006A 17 jewels




 jam & jeans. orii.... he.. hee




 
 ensemm... bangg... huuu...




fulll orieee.... 



  jam sahaja yerr.. Rm soLd. aa..haa..


SoLd to : mr Shahrul dari Ampang

.

Wednesday, March 14, 2012

Bullhead

.






Model : Seiko Bullhead 6138-0040 automatic chronograph

Buatan : Jepon

Jewels : 21

Kemasan: Solid stainless steel

Pergerakan : Automatic

Ukuran muka : 43 mm

Catatan : All parts dalam keadaan elok





Menggunakan automatic movement Seiko cal. 6138B, 21 jewels dan bekerja pada frekuensi 21.600 bph, quick set day & date,




Nampak kemas dengan lether strap, perhh....fishbone brecelet jom "bang your head" with bullhead.. huu...






.
.
.
SEGALA MAKLUMAT TERUTAMANYA YANG BERKAITAN DENGAN GAMBAR/FOTO/ ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA. MANA-MANA BAHAGIAN DALAM BLOG INI TIDAK BOLEH DIAMBIL, DIULANG SIAR, DICETAK, DIGUNAKAN, DISIMPAN DALAM BENTUK ELEKTRONIK, FOTOKOPI, DIGITAL, MEKANIKAL, RAKAMAN, BERCETAK, ATAUPUN LAIN-LAIN KECUALI MENDAPAT KEBENARAN DARIPADA PENULIS. HARAP MAKLUM !!.

HAK CIPTA TERPELIHARA 2016
.