.

Wednesday, June 20, 2012

Seiko NostaLgia

.

 Seiko...!! Apa benda jam ni, apa kelas Jepon punya barang..!!  tak kira ber, apa owang nak kata.. aku tetap dengan jenama Seiko.. Elahhh.. ko pakai jam made in Suis konon.. piii.rahhh.. jam pon pakai gred..gred 1 gred 2, ko nak bangger.. eelehhh.. ne.. ha orieee... aku tak pakai ler yg guna gred ne.. alejik kulit aku huuu... kalo ko pakai Ohmegah ker, Roollek ker yg oriee pon, first owang akan tetap kata beli kat P/S, lumrah... Kalo ko pakai keta besor, gaji besor mungkin lain tanggapan owang... nee. pakai keta lebih kurang aku Peroton, pastu sekenhen ada gantung 2 bulan laktu.... piirahhh.. ko nak bangga dengan jam Suis ko tu yg tah kat mana ko sapu, orie konon...!! Haaa.. amik ko... eksen konon.. tu ler antara dialog aku ngan kawan idung tinggi aku beberapa hari dulu.. Aku tak boleh owang nak kondem2 kan jenama Seiko yg aku suka.. 

Jepon ni kalu budak2 dia nak buat untuk challange ngan owang putih any time, cuma nak tak nak jer, Cer tengok , Jepon nak challange, contoh kete Mercedes benz CL, tengok dia owang buat Lexus GS. perhh... ko ader..!!tu kereta, kalu elektronik uhh.. takyah citer memang rangking no 1 dunia. Dan banyak lagi contoh2 lain kalu di perhatikan. Negara dia owang ni, cukup teknologi, kepakaran untuk tandingi, malah jauh lebih hebat dari negara Barat.

Bagi aku produk dari Jepon terutama Jam tangan Seiko, mempunyai sejarah yg panjang dalam kelompok watch maker, dan telah pon menewaskan jenama2 lain dalam arena horologi dunia satu masa dulu.. Ko..jer tak tau...Seiko ni.. Terbaikkk.. Setakat pakai jam gred-gred, pi main jauh2..!! Senyap.. member aku tu..yg aku tau jam dia jam Pannerai gred. Bagi aku senang saja, kalu jam kira pakai gred-gred, production reject lah, itulah inilah, macam2 alasan lagilah. Tu kira tiruan ler. huuu... Lantak ko lah.. janji ko bahagia ngan jam Suis gred ko tu.. heee...hee




Ni contoh terbaik Seiko. White Dolphine 1000m. Perghhh..


Aku bukan tak suka jenama Swiss, tapi tak suka si pemakai jenama Swiss tu, kebanyakkan nyer sombong... bagus2 konon. Jangan le sampai nak kondem orang lain, dek kerana jenama Barat yg kowang guna tu. Yg penting kepuasan si pemakai. Jenama bukan ukuran. Bak kata pepatah.. Hanya Jauhari Mengenal Manikam.


Haaa..jom layan antara jam2 Seiko Nostalgia terbaiikk nee..



Seiko 6139- 8010, modifikasi dail 8020. Mantap beb.. Rm SoLd..


Seiko 6139-7070. Segak menawan Rm SoLd.
 


Seiko 6138-0040 uhhh... Bull head.. SoLd


Seiko 6139-6002. Pepsi..  Ouww...


 Haaa.. yg ne, Seiko 7017-6010 Speedtimer 70m water prof, Rm ?? . nanti aku preview, boh gambor banyak2..Terbaikkk..

.


.
.
SEGALA MAKLUMAT TERUTAMANYA YANG BERKAITAN DENGAN GAMBAR/FOTO/ ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA. MANA-MANA BAHAGIAN DALAM BLOG INI TIDAK BOLEH DIAMBIL, DIULANG SIAR, DICETAK, DIGUNAKAN, DISIMPAN DALAM BENTUK ELEKTRONIK, FOTOKOPI, DIGITAL, MEKANIKAL, RAKAMAN, BERCETAK, ATAUPUN LAIN-LAIN KECUALI MENDAPAT KEBENARAN DARIPADA PENULIS. HARAP MAKLUM !!.

HAK CIPTA TERPELIHARA 2016
.