.

Saturday, March 27, 2010

SEIKO ATLASSEIKO ATLAS
, model number SKZ 211K. Seiko 5 sport automatic 23 jewels, 200m water resistant. Dipacu oleh enjin 7s36. Mempunyai dail berwarna itam, jarum berwarna kuning, build in compas.. uhh.. apa lagi?? hardlex crystal, stainles steel case & bracelet. Aduhh.. bisa menggoncang jiwa2 yang tenang.. heh.heh.. untuk syok2 tengok gambar, jom layan Seiko Atlas nihhDua posing menarik si Atlas nihh.. aku syok tengok bazel dia, cantik woo..Nahh... tak puas lagi?? layan yang camni plak erkk..


Case back, tertera perkataan Seiko 5 SportBerposing di kapet merah pula. Sabarlah wahai jiwa2 yang tenang..


Kombinasi hebat pencipta, muka dail walau nampak semak tapi simple, hebat & mudah dibaca .. cantikkk... aku suka.. uuuwahh..Cun cunn..punyer. Compas didalam boleh digerakkan pada crown di nombor 9 manakala date & day pada crown nombor 4.Kombinasi casing & bazel memang menarik..
Lume yang boleh diharap apabila berada di kawasan gelap gulita. uhh.. boleh bawa ronda2 malam minggu nih..


2 comments:

duniajam said...

Atlas.... Nama yg cukup sesuai untuk jam ni. Unik dengan adanya inner bezel yang boleh berputar. Best gak main2 bezel tu. Hehehe...

mrLoose said...

Memang syok & mengasyikkan .. tapi aku takreti dengan funsi kompas tu.. camner??

.
.
SEGALA MAKLUMAT TERUTAMANYA YANG BERKAITAN DENGAN GAMBAR/FOTO/ ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA. MANA-MANA BAHAGIAN DALAM BLOG INI TIDAK BOLEH DIAMBIL, DIULANG SIAR, DICETAK, DIGUNAKAN, DISIMPAN DALAM BENTUK ELEKTRONIK, FOTOKOPI, DIGITAL, MEKANIKAL, RAKAMAN, BERCETAK, ATAUPUN LAIN-LAIN KECUALI MENDAPAT KEBENARAN DARIPADA PENULIS. HARAP MAKLUM !!.

HAK CIPTA TERPELIHARA 2016
.