.

Sunday, May 23, 2010

Cardinal 154

Abu Cardinal 154, reel terpopular & termacho taun 70an dolu2. Juga dikenali dengan nama abu katak, aaa.. sebab apabila spool dipusing bunyi crookk.. yang melampau akan terhasil. haaa. Pada peminat2 & pengumpul reel abu, siri cardinal inilah yang payah dijumpai kat tanah melayu ni, dolu taun 70an memang banyak, belambak2.. Memang payah nak dapat.. aku dapat reel ni pon melalui sahabat aku yang belajor kat France.. tima kasih.. Wak turbo ...haa.. cayaa.. uhhhh.. payah nak dapat condition yang cun camni.. kat ebay pon nasib2 jer ada.. condition ehh.. lingkup..

aaa.. tengok condition diaa.. cunn...
tengok lagi..Stiker.. uhhh.. 99.9% cantik, ori .. tau.. tak de dijual dikedai sparepart moto ke kete.. kat giant lagiler tak der.. haa.haa...


Garcia Cardinal 154 Abu Sweden.. body dibina dari bahan cast iron, padat & mantop.. Tulisan logo garcia warna merah tu hanya untuk taun 70 hingga 80an.. old skool..ehh. ada lagi tupai pahlawan dari Swedan nii...
Drag sistem, rata2 siri cardinal dolu2 mempunyai drag di bahagian belakang... seksi tuu..Ori.. Built By Abu Sweden.
Pinion shaft.. tegap & mantop..

Abu katak, tak pecaya ?? cuba aku pusing spool tu.. CROOKKKK.... haa.. kowang tak bulih pusing.. tengok jeer..Tu.. lambang keramat The Royal Abu, dasat ooo..

Complete ngan box set masih tersimpan rapi ... ha.. jatuh cinta..??sold: musa
keramat


No comments:

.
.
SEGALA MAKLUMAT TERUTAMANYA YANG BERKAITAN DENGAN GAMBAR/FOTO/ ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA. MANA-MANA BAHAGIAN DALAM BLOG INI TIDAK BOLEH DIAMBIL, DIULANG SIAR, DICETAK, DIGUNAKAN, DISIMPAN DALAM BENTUK ELEKTRONIK, FOTOKOPI, DIGITAL, MEKANIKAL, RAKAMAN, BERCETAK, ATAUPUN LAIN-LAIN KECUALI MENDAPAT KEBENARAN DARIPADA PENULIS. HARAP MAKLUM !!.

HAK CIPTA TERPELIHARA 2016
.