.

Monday, January 13, 2014

SRP 497K1


.
Tiada apa yg menarik pada model terbaru Seiko ini, di adaptasi dari model Stargate sebelumnya dan di ubah rupa pada dail serta marker yg kecil sedikit tidak memberi banyak kelainan. Cuma di banggakan ia menggunakan engine baru 4r36 tidak lagi 7s36.


 Jarum minit & saat memang terbaik walaupun dari model Sumo, nampak gagah dengan hands yg dempak. memang ini ciri2 jam yg aku suka, hands besorr.. Bezel mengekalkan bentuk lama, sebenornye aku kurang minat dengan rupa bezel yg cam ni.. tapi.. oren dail tu yg mempengaruhi napsu untuk memilikinya.Satu tambahan yg istimewa untuk model ini adalah cycloop pd cermin jam, menjadikan ia sedikit kelainan dari seiko divers yg lainnya. Jam nampak eksklusif dengan cycloop.Spesifikasi:
Model SRP 497k1
Caliber Auto 4r36 fungsi kunci & hacking.
Screwdown Crown
Hardlex Crystal
Dimensions:
Diameter 44mm across
Lug width 22mm
Lug to Lug distance 50mm


Keseluruhan model baru Seiko divers ini memuaskan hati juga. Oleh kerana aku memburu jam yg berdail oren, Alhamdulilah satu lg seiko orange utuk peti simpanan jam..

.

.
.
SEGALA MAKLUMAT TERUTAMANYA YANG BERKAITAN DENGAN GAMBAR/FOTO/ ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA. MANA-MANA BAHAGIAN DALAM BLOG INI TIDAK BOLEH DIAMBIL, DIULANG SIAR, DICETAK, DIGUNAKAN, DISIMPAN DALAM BENTUK ELEKTRONIK, FOTOKOPI, DIGITAL, MEKANIKAL, RAKAMAN, BERCETAK, ATAUPUN LAIN-LAIN KECUALI MENDAPAT KEBENARAN DARIPADA PENULIS. HARAP MAKLUM !!.

HAK CIPTA TERPELIHARA 2016
.